Продукти (за муса):
2 яйчени белтъка
щипка сол
2 супени лъжици захар
100 гр. сметана (33 % масленост)
100 гр. натурален шоколад
Продукти (за украсата):
пресни или прясно замразени ягоди
мента
настърган шоколад
пудра захар
Приготвяне:
Разбийте белтъците с щипка сол, докато станат на сняг. Добавете 1 супена лъжица захар и пак разбийте на максимална скорост.
Приберете сместа в хладилника. Разбийте на пяна и сметаната заедно с останалата захар. Приберете и нея в хладилника. Разтопете шоколада на водна баня или в микровълнова фурна. Охладете го, като поставите съда с него в студена вода. Разбърквайте при охлаждането. Смесете бития белтък със сметаната и охладения шоколад и разбъркайте добре. Приберете сместа в хладилника за 3 часа. Разпределете готовия мус в красиви купички. С помощта на мокра лъжица можете дори да го оформите на топки. Украсете всяка порция с ягоди и листа прясна мента. Можете да поръсите отгоре с настърган шоколад или пудра захар.
Време за приготвяне: 3 часа