Продукти:

200 гр извара
2 жълтъка
3 с. л. нишесте
50 гр захар
100 гр кокосови стърготини
За кексовата смес:
4 яйца
60 гр захар
50 гр шоколад
2 с. л. брашно
2 с. л. нишесте
½ ч. л. бакпулвер
3 с. л. какао
щипка сол
пудра захар за поръсване


Начин на приготвяне:

На водна баня разтопяваме шоколада.

Кокосови топчета: В купа отделяме жълтъците, добавяме захар и кокосови стърготини.

Разбъркваме и слагаме нишесте и рикота.

В друг съд отделяме жълтъците и прибавяме половината захар. Разбъркваме с миксер. Сипваме какао, брашно, нишесте, бакпулвер, сол и малко от разтопения шоколад.

В нов съд разбъркваме белтъците с останалата захар и изсипваме при какаовата смес.

Намазваме форма за кекс с масло и поръсваме с малко брашно. Сипваме половината смес. Оформяме кокосови топчета и ги слагаме вътре. Заливаме с останалия крем. Печем във фурната. Нарязваме на парчета, поливаме с разтопения шоколад и поръсваме с пудра захар.