Сигурно не ви е хрумвало, че някой би поискал да си направи татуировка на очната ябълка.

Такъв тип интервенции обаче се оказаха истински факт и съществуват. Вниманието на медиите, към специфичните татуси, бе насочено от присъдата на престъпник от Аляска, който влезе в новините. Джейсън Барнъм бе признат за виновен за опит за убийство на полицай. Снимки на престъпника се появиха в интернет и неговите странни татуировки веднага предизвикаха коментари. Освен, че има десетки татуси по лицето си, той дори е татуирал дясната си очна ябълка.

Четете още: 8 шокиращи трансформации

Идеята хрумва на татуиста Luna Cobra, чиято цел е да направи клиентите си да изглеждат като героя от култовия филм "Дюн".

Техниката му включва инжектиране на пигмент директно в очната ябълка, който покрива тънкия горен слой на окото. За да се покрие цялата площ са необходими няколко инжекции. Както вероятно се досещате, след подобна процедура окото остава татуирано за цял живот.

Luna Cobra признава, че е татуирал очите на стотици хора по света - от Сингапур през Сидни чак до Лондон.

"Ако искате да направите живота си по-интересен като декорирате очната си ябълка, защо не? Смятам, че подобни неща привнасят фантазията в ежедневието" - допълва татуистът.

Четете още: Турция отсече: Татуировките са аморални

Средно по един човек на седмица се свързва с Luna Cobra с интерес към татуирането на очната ябълка. Повечето хора предпочитат черния цвят.

"Казвам им, че ще изглеждат страшни за по-голяма част от хората, които ще срещат. Освен това може да им е трудно да правят контакт с останалите, на които ще им бъде странно и да ги гледат, защото не могат да следят движението на ириса им" - допълва татуистът.

Четете още: Звезди, които съжаляват за своите татуировки: Амбър Роуз

Преди година Luna Cobra бе заснет от английска телевизия в действие. Татуистът татуира очите на полския рапър Попек. Няколко дни по-късно музикантът почувствал силно парене в очите. За негово щастие неразположнието било временно и рапъра продължил с процедурите за потъмняване на очната си ябълка.

Лекари предупреждават, че подобни интервенции биха могли да бъдат изключително вредни за очите и дори да доведат до загуба на зрение.

Четете още: Кара си татуира любимата храна