Искате да си направите постно барбекю? Пригответе си тези вкусни шишчета с гъбки и сирене.

Необходими продукти:

250 грама сирене "Халуми"

250 грама печурки

клонки розмарин изчистени от листата, с изключение на тези на връхчетата

12 дървени шишчета, потопени във вода

зехтин

черен пипер

2 лимона

1 малка връзка магданоз, едро нарязан

Начин на приготвяне:

1. Нарежете сиренето на парченца, големи колкото гъбките. Дръжте шишчето и пръчицата розмарин заедно и набучете по няколко парченца гъбки и сирене, като ги редувате. Направете така с всичките шишчета, след което ги поръсете с черен пипер и зехтин.

2. Разполовете лимоните и обелете кората им. В купичка смесете малки парченца от кората заедно с магданоза и малко изстискан лимонов сок.

3. Печете шишчетата за около 5-10 минути, в които ги обръщайте 2-3 пъти. Заедно с тях опечете леко и половинките лимони, като ги поставите на скарата с разрязаната страна надолу.

4. Сервирайте шишчетата заедно с лимоните, с които ще можете да си овкусите ястието. Разпръснете в чинията и малко от сместа с магданоза.