Автор
Роси Кацарова

Шик и елегантност в новата колекция на „Шанел“

Пролетта е все още далеч, но това не пречи да си помечтаем за нея...И да натрупаме идеи как да я посрещнем, когато най-накрая реши да дойде и по нашите ширини.

Затова обръщаме поглед към котюр колекцията за 2017 г. на модна къща "Шанел". Тя бе представена по време на Седмицата на модата в Париж преди броени дни.

Ревюто се състоя в зала с огледални колони и подиум, а публиката имаше възможност да види моделите на Карл Лагерфелд от всички ъгли.

Изборът на зала не е случаен, а е вдъхновен от апартамента с огледално стълбище на Коко Шанел, в който тя е живяла и творила. Своебразен жест на почит и уважение към легендарната дама.



Коланите

Почти всеки тоалет от колекцията се откроява с едноцветен средно дебел колан с квадратна катарама и изчистен дизайн. Аксесоар, който придава завършеност на визията и подчертава изяществото на женската фигура.



Костюмите с пола заемат централно място в колекцията на Лагерфелд.

Някой са в пастелни тонове със силует лале, други са с открито осемдесетарско излъчване с квадратни джобове и подчертани рамене, а трети са с по-строга, бизнес нотка. Ясно, тази пролет костюмът с пола ще бъде задължителен атрибут в гардероба на всяка съвременна дама.



Ефирните блузи с панделка в областта на яката са друг често присъстващ елемент в котюр колекцията.

Открояваща се с изискаността на викторианската епоха, тази дреха несъмнено заслужава вниманието на нежната половина от човечеството.