Триш Макевой е един от най-известните професионалисти в сферата на красотата и макияжа, който с удоволствие споделя тайните на качественото гримиране.

По повод издаването на новата си книга "Гримът на уверената жена" Триш разкрива някои от разкрасителните хитрини на всеки професионален гримьор, които всяка дама трябва да знае.

1.Най-важният инструмент е хубавото огледало

То трябва да бъде сгъваемо и да може да бъде насочвано на различни страни, така че да виждате всяко ъгълче от лицето и шията си. Разбира се, трябва да разполагате и с подходяща безмилостна светлина.

2.Винаги започвайте от очите

Без значение дали слагаме сенки, очна линия или спирала, винаги има риск от грешки и от изпадане на парченца под окото, затова винаги започваме от тях, след което забърсваме с кърпичка. Ако сте започнали с фон дьо тена, е много вероятно да съжалите, защото след очите ще ви се наложи да изтриете част от него и да нанасяте отново - загуба на продукти и време.



Триш Макевой

3. Ако космите от четката ви за руж започнат да падат, то нуждаете
се от нова

Внимавайте, когато почиствате четката си за руж, защото водата може да я увреди. Не прекалявайте с миенето и намокряйте единствено връхчетата на четката.

4. Не прикривайте уморения си вид с тонове грим


"Единственото, което ще постигнете, е още по-уморен вид", съветва Триш. Най-доброто разкрасяващо средство е сънят и нищо не може да го замести. Когато сте изтощени и това се вижда върху лицето ви, заложете на хубав крем, може и BB крем, руж и гланц за устни.

5. Хайлайтърът също е задължителен елемент в гримирането

Нанасяйте го върху горната част на скулите, така че да образувате равнобедрен триъгълник. Важното е да бъде върху средата на лицето.

6."Естествената" визия изисква много повече грим

Може би единствената звездна дама, която наистина залага на изцяло естествената си визия, е Алиша Кийс. Добре известен факт е, че се използват много повече продукти и старание за постигането на естествен вид, отколкото при вечерен грим.