Автор
Woman.bg

Шестгодишен помага в чистенето, защото то не е само за жени

За щастие можем смело да заявим, че в XXI век стереотипът, че мястото на една жена е в кухнята е вече отживелица.

Днес дамите работят на равно с господата на пълен работен ден, затова и битуващото преди години мнение, че поддържането на домакинството е само и единствено работа на нежната половина от човечеството, не е актуално.

Затова и 22-годишната майка от Мичиган Никол-Паулин учи 6-годишното си момченце, че готвенето, подреждането и чистенето на дом е задължение колкото на жените, толкова и на мъжете.

За да го убеди в това, тя кара малчугана да ѝ помага в домакинската работа.

Публикувайки снимки на своето момченце, заето с готвене и чистене, младата американка се обърна към обществото с кратко, но ясно послание - ако не искате да се оплаквате от мъжете утре, отделете време и се погрижете за техните маниери денс.

Тя обаче признава, че не е подозирала, че публикацията ѝ в социалната мрежа ще се превърне в такъв хит, но точно това стана, като само за няколко часа постът ѝ събра 148 хил. харесвания.

"Уча детето си да готви и да поддържа домакинството, защото то не е само за жените. Един ден той ще е голям и самостоятелен мъж, който всъщност ще знае как да се изпере, как да си сготви вкъщи, а не да купува. Ще има жена и деца, и ще трябва да изпълнява своите задължения в къщата. Нормално е да позволявате на детето си да бъде... дете, но да може да научи някои житейски уроци от по-ранна възраст.", категорична е 22-годишната Никол.

Младата майка качи и тази снимка на сина си - запечатала детенцето да си почива с видео игри след усиления труд.