Искате да живеете по-дълго? И то така, сякаш сте по-млади? Това се нарича "да живееш красиво".

В основата на дълголетието е това да се води здравословен начин на живот, който е и забавен. Това означава да правите неща, които са добри за вас, като консумирането на много зеленчуци и спортуване, и избягването на неща, които ще ви убият, като тютюнопушенето, консумацията на прекалено много захар и наситени мазнини и плуването във води, в които гъмжи от акули.

Освен тези по-мащабни начини на подхождане към дълголетието, има и малки неща, които можете да правите ежедневно и които се свързват с удължаване на живота, пише Yahoo.

1. Тичайте по пет минути на ден. Това е. Само пет минути. Проучване сред 55 137 души показва, че тези, които тичат, живеят средно с по-три години повече, от тези, които не го правят. Ползите са еднакви, независимо от това колко дълго, надалеч, често или бързо участниците в проучването са споделили, че тичат.

Здравословните ползи за тези, които са тичали по по-малко от час на седмица, са били същите, като при тези, които са тичали по над три часа на седмица.

2. Пийте кафе. Анализ на резултатите на 20 проучвания, в които са участвали общо 974 000 души, показва, че консумацията на кафе и по-конкретно на три или повече чаши на ден, се свързва с по-нисък риск от смърт по каквато и да било здравословна причина.

Вижте останалите ТУК!