Продължение.

Мит 3: Апаратът, с който се прави епилацията няма значение

Апаратът има значение! И то голямо. Истински качествените апарати за епилация струват от порядъка на 150 хил. лв., което със сигурност ви казва, че няма как да са във всеки салон. Затова търсете качествена епилация в елитните салони. Освен по цената ще познаете лазера и по произхода. Най-качествените апарати за епилация се произвеждат в САЩ или Европа (марки Candela, Yperion). Апаратите с произход от Китай или Корея не са надеждни.

Четете още: Шугаринг - сладкият начин за обезкосмяване

Мит 4: Домашните апарати за фотоепилация са ефективни

Единственото, което правят домашните апарати за фотоепилация е да загряват косъма, но не й да го унищожават фолукила. След процедура космите, които виждате ще опадват, но корените им няма да бъдат унищожени и те ще поникнат отново. Ефектът е като при кола маста. Наред с това обаче домашните апарати за фотоепилация могат да загреят и „заспалите“ косми, като по този начин могат да предизвикват свръхокосмяване.

Мит 5: При бръснене космите стават по-дебели и гъсти

Още едно невярно твърдение. Космите в човешкото тяло са ограничен брой и не стават повече. Просто, когато ги обръснете, космите започват да растат от мястото, откъдето сте ги откъснали, тоест от стеблото, а не от върха. Стеблото винаги е по-дебело от върха.

Мит 6: Не можеш да очакваш резултат от 1 процедура

Напротив, можеш и трябва. Ако няма ефект след първата процедура, по-добре не си правете повече. Може да се определи дали има ефект от процедурата не по-рано от 30 дни след извършването й. След първата процедура всички косми в активен етап на растеж трябва да бъдат премахнати. След време може да поникнат нови, но това са „заспалите“ косми, които след първата процедура са се събудили. Старите обаче не трябва да се показват пак.

Четете още: Всичко за епилацията на бикини-зоната