В британските и американските медии от седмица насам се вихри скандал, който решихме да зачеркнем и ние.

Английската звезда Шерил Коул бе изхвърлена от журито на американската версия на телевизионно шоу "X Factor" и бе заменена от колежката й Никол Шерцингер.

Шерил замина за Америка с надеждата да завладее страната на неограничените възможности, но ръководството на телевизия FOX я освободи само след 4 работни дни.

Бившата съпруга на Ашли Коул трябваше да се появи в пилотния епизод на предаването редом до останалите съдии - Антонио Рийд,

Пола Абдул и създателят на формата Саймън Коуел.

Според таблоидите, причината тя да бъде изхвърлена от "X Factor" е силният й английски акцент, който продуцентите смятат, че ще бъде твърде труден за разбиране от американските зрители.

Появиха се и други твърдения, че изхвърлянето на Шерил е било рекламен трик, който да придаде популярност на шоуто, което в Америка ще се излъчва за пръв път.

Още повече, че целият скандал се разрази в седмицата, в която бе финала на най-големия конкурент на предаването American Idol.
Саймън Коуел, който също е англичанин, но акцентът му не му попречи да бъде съдя в няколко сезона на American Idol, сподели че много съжалява за изгонването на сънародничката му, която той сам препоръчал.

Третата версия по случая е, че Шерил не се е разбирала със своята колежка Пола Абдул, двете нямали химия помежду си и продуцентите решили да заложат на Абдул.

На нас ни се струва доста странно да наемеш звезда, която има опит и в същия формат (Шерил бе съдя в оригиналния вариант на X factor), да обявиш официално участието й, тя да започне работа и след това да я уволниш безславно.

Според в. „Дейли мейл” в момента Шерил не вдигала телефона на никого, дори на старите си работодатели, които искали да и предложат отново мястото на съдийската масичка в британското шоу за таланти. След като обаче Черил отказала да отговори на позвъняванията им, те решили да не я търсят повече.

Бившата футболна съпруга все още не е коментирала ситуацията, но на нас ни е изключително интересно да видим скандала през нейните очи.

Единствената утеха за симпатичната британка е, че от FOX ще й изплатят пълния хонорар от 1,2 милиона лири, който и бяха обещали въпреки че тя няма да бъде част от шоуто.

Eкипът на шоуто преди скандала

Някои от таблоидите коментираха, че отдавна е било ясно, че Никол няма да бъде водещ, за каквато бе обявена в началото, а съдия в шоуто. Много от тях посочват и снимката по-горе, на която всички от екипа на шоуто са доволни и усмихнати освен Шерил, дали все пак тя не е подозирала нещо?