Шерил Коул получи 1,4 милиона лири, след като постигна извънсъдебно споразумение с продуцентите на американското издание на шоуто "Х-Фактор".

Бившата певица от "Girls Aloud" заведе дело за пропуснати ползи срещу продуцентите от "Блу Орбит", след като през 2011 г. бе уволнена като съдия в шоуто само след три седмици.

Като причина бе посочен трудно разбираемият й от американската публика акцент. Коул бе заменена от сънародничката си Никол Шерцингер, припомня изданието.

Четете още: Никол Шерцингер: С Луис сме само приятели

Благоприятният развой е потвърден от говорител на Шерил Коул, който съобщава, че съдебният спор между певицата и продуцентите е разрешен "приятелски".

По-рано от съдебните документи стана ясно, че на Коул са били обещани заплата от 1,1 милиона лири за първия й сезон като съдия в шоуто, както и други 1,2 милиона лири за втори сезон, които ще й бъдат изплатени, дори и да бъде принудена да напусне.

Шерил Коул разкри, че е получила първата обещана й сума, но не и втората.

Уволнената британка твърдеше, че също така не са й изплатени допълнителните разходи от 60 000 лири за гардероб, 15 000 лири за стилисти, месечна сума от 1500 лири и 9000 лири месечно за хотел или апартамент в Лос Анджелис, пише в. "Дейли експрес".

"Черил беше непоколебима, че трябва да получи това, което смята, че й се дължи, и се оказа права. Съдебната битка бе дълга и за двете страни, но всички са доволни, че спорът бе разрешен и всичко приключи", казва източник от обкръжението на Коул.

Четете още: Шерил Коул татуира татуиста си! (снимки)