Автор
Ева Лъчезарова

Шантава, лятна и усмихната: Новата Light колекция на Knapp

Несравнимо е усещането, което ни обзе след дългите дъждовни дни, през които загубихме надеждата си, че лятото някога ще дойде.

Пожелаваме си през предстоящите летни дни да срещне по пътя си толкова слънчеви лъчи, колкото капки дъжд почукаха на стъклата ни.

Същото чувство, на глътка свеж въздук с привкус на летни лъчи, сред морето от еднообразие създаде у нас новата Light колекция на Knapp, която носи недвусмисленото име The Swag n' Chic Light collection S/S 2014.

В Knapp градината, в която вече присъстват мечета, зайчета и колелца, се е настанил и героят на илюстратора Теодор Лозанов. Можем да го видим върху плат в различни ситуации, шантав и забавен, както винаги.

След като разгледахме The Swag n' Chic Light collection побързахме да поразпитаме дизайнерката на марката Антония Йорданова за новите предложения, за сътрудничеството с Теодор Лозанов и за момичето от фотосесията, което така добре влезе в кожата на новата колекция.



Последната Light колекция на Knapp е доста по-различна от всички досега, какво ви вдъхнови за нея и как решихте да работите с илюстратора Теодор Лозанов?

Стилът на Knapp е доста специфичен и да, обикновено доста разпознаваем. Също така, обаче лятото е изключително предразполагащо за експерименти и изненади, а ние започнахме да работим в тази посока с успешната колаборация още миналото лято.

В този ред на мисли почувствахме, че това трябва да се превърне в традиция и по този начин нашите кройки, усет за стил и линия ще преливат в нови теми и идеи всеки път, когато ги обединим с уменията и характера на артисти, които харесваме и на които се възхищаваме.
Теодор е сред любимите ни илюстратори със запомнящ се стил и рисунък и беше въпрос на време да направим нещо заедно. Реакцията му спрямо нашето предложение беше повече от позитивна, така че от там нататък нещата се случиха лесно, бързо и приятно.

Предполагаме, че вече имате наблюдения, кой е любимият модел на всички досега?

При публикуването на всяка колекция нашите почитатели и клиенти маркират с харесванията, запитванията и коментарите си фаворит още първите дни. А в интерес на истината това е първата колекция, която почти разпродадохме още преди да сме публикували официалните фотографии с моделите към нея. от тази колекция във фотосесията фаворити са розовото манто и целите бански, а е реално най-продавания модел до момента е роклята - трапец, която предлагаме на розова и бежова основа.

Момичето от фотосесията е страхотно. Разкажете ни повече за нея.

Дженифър е от САЩ и е влюбена в българин. Това я е довело в България и съответно я е срещнало с най-добрата модна агенция у нас: Ивет фешън.

Когато си е тук всички стилисти обичаме да се възползваме от присъствието й, тъй като е сред малкото тъмнокожи модели, с които можем да работим, а и е изключително добра в работата си.

Къде могат да бъдат открити дрехите от колекцията?

Традиционно дрехите и аксесоарите на нашата марка са изложени в шоурума ни, където всички наши приятели могат да поръчват по свои размери или директно да закупят, каквото са харесали.

Фотограф: Диляна Флорентин

Илюстрации: Теодор Лозанов

Стайлинг и дизайн: Антония Йорданова и Кристина Бъчварова

Конструктор: Даниела Попова

Асистент-фотограф: Виргиния Янчева

Грим: Слав Анастасов

Коса: Марина Попова @ Beauty salon Georgi Petkov

Модел: Дженифър Робъртс @ Ivet Fashion Model Agency

Кецове и слънчеви очила: BLOK SHOP

Шапки: 45 Street