Ако студеното шампанско възпрепятства големите глътки и не ви позволява да се насладите на напитката докрай, то със сигурност трябва да го опитате затоплено.

Скорошно проучване показва, че луксозната напитка, сервирана топла и без лед, придава по-мек и плътен вкус с усещане за повече газирани балончета във всяка глътка.

Мехурчетата в кристалната чаша отделят въглероден диоксид и активират сетивните рецептори, които от топлата температура стават много по-чувствителни.

Погледната от ъгъла на консуматорите, ролята на газираните балончета е изключително важна, защото самата идея на напитката е тя да придава леко тръпчив и по-интересен вкус от обикновените вина и скъпи алкохоли.

Не случайно лист с избор от пенливи питиета може винаги да се намери в менюто на едни от най-изисканите ресторанти в света, а за да бъдат те още по-харесвани и поръчвани, сервирайте ги топли и без лед.

Източник: БГНЕС