Миналата седмица Ким Кардашиян заедно със съпруга си Кание Уест, дъщеря си Норт и Сестра си Клоуи пристигна в родината на предците си –Армения, за поклонението по случай 100 години от арменския геноцид, който ще бъде отбелязан на 24 април.

На летището в Ереван звездите бяха посрещнати от стотици фенове при засилено полицейско присъствие. Сестрите Кардашиян не само се срещнаха с братовчедките си живеещи в Армения, но и заедно с Кание и Норт бяха приети от министър-председателя на Армения Ховик Абрахамян, който заяви, че е изключително горд, че известните арменци не са забравили корените си.

Клоуи и Ким с братовчедките си, живеещи в Армения, Кортни и Кара

Предците на Ким и Клоуи по бащина линия са емигрирали от Армения в Съединените щати, за да избягат от масовите кланета в периода 1915-1917 г.

По време на престоя си в Армения Ким и семейството й посетиха мемориала в Ереван и поставиха червени лалета пред огъня, символизиращ паметта на избитите 1, 5 милиона арменци.

Ким отказа да говори пред местните медии, но пък за сметка на това реви да бъде по-словоохотлива в Инстарам и сподели: "Аремния ние сме тук! Много сме благодарни, че сме тук и че започваме пътуването на живота си. Благодаря на всички, който ни приветстваха. Нямам търпение да се запозная с нашата страна и да хапна малко вкусна храна!"