Слефито е социален феномен, превърнал се в истински хит сред звезди и простосмъртни. Известните личности редовно качват свои самосники, които за нула време обикалят световните сайтове, харесват се и се споделят от хиляди фенове.

Но когато се появи селфи, изобразяващо Джаред Лето, Дженифър Лорънс, Чанинг Тейтъм, Мерил Стрийп, Джулия Робъртс, Елън Дедженерис, Кевин Спейси, Брадли Купър, Брад Пит, Питър Нионго, Лупита Нионго и Анджелина Джоли, то се превръща от обикновена фотография в истинска сензация.

В неделя на церемонията по връчването на наградите Оскар, докато се разхождаше из редовете в в "Долби Тиътър", Елън Дедженеръс привика звездите около нея, за да се снимат. Самият кадър бе направен от приклекналия отпред Брадли Купър.

Малко след това Елън пусна кадъра в профила си в туитър и написа към него "Ако само ръката на Брадли беше по-дълга. Най-добрата снимка на света."


Само за няколко часа фотография получи над 3, 242, 000 ретуитвания и се превърна в най-споделяната в туитър снимка на всички времена, измествайки от първото място снимката на Мишел и Барак Обама от преди няколко години.

Снимката не само постави рекорд, но и поради големия интерес, на които се радваше, за 20-ина минути срина функциите на профила на Дедженеръс в туитър.