Автор
Woman.bg

Селена Гомес отново се оттегля заради заболяването си

След като приключи световното си турне, певицата обяви, че се отдава на заслужена почивка, по време на която ще се погрижи за здравето си.

“Преди време разбрах, че страдам от автоимунно заболяване, което влияе по различен начин на хората", споделя Гомес.

"Открих, че тревожността, паническите атаки и депресията могат да бъдат странични ефекти от автоимунното заболяване и сами по себе си те могат да предизвикат много проблеми. Искам да бъда активна и да се фокусирам върху запазването на здравето си, затова и реших, че най-доброто решение е да си дам почивка”.

Тя страда от автоимунното заболяване лупус, при което имунната система на човека възприема собствените клетки като чужди и започва да ги уврежда.

То може да предизвика възпаление, подуване на ставите, отпадналост, главоболие, болки в гърдите, косопад. Болестта най-често уврежда сърцето, бъбреците, кожата, бели дробове, кръвоносни съдове и мозъка и различни комбинации от органи.

За болестта няма лекарство, проявите на хроничния лупус се третират с препарати, потискащи имунната система: кортикостероиди, имуносупресори, определени видове химиотерапия, като надежди се възлагат и на терапиите с моноклонални антитела.