Какво по-прекрасно от това с любимия да сте на една вълна! Избирате кой филм да гледате за по-малко от минутка, решавате в кой ресторант да обядвате също толкова бързо и лесно. Дори менюто, което поръчвате е в синхрон. Сякаш едно сърце бие в две различни тела.

Но какво се случва, ако мненията ви по различни въпроси се разминават? Представете си например, че представата ви за това колко често имате нужда от любовни ласки, далеч не съвпада с неговата.

Ние вече помислихме за това и попитахме експерти, които да ни обяснят защо е трудрно да синхронизираме ритъма си на живот с този на нашия партньор и какво трябва да направим това да се случи.

Проблем №1: Вие имате нужда от повече секс?

Мъжете имат естествената склонност да подценяват сексуалните нужди на половинките си. Скорошно изследване показва, че ако един мъж смята, че приятелката му не е в настроение за любовна игра, никога няма пръв да инициира започването на такава. Сега ще ви шокирам: Жените искат да правят секс! Просто не го показват по такъв първичен начин, както мъжете.

Съвет: Бъдете по-директни! Кажете им в прав текст от какво имате нужда. Чувствате се неловко? Изберете подходящия момент. Не го правете по време на вечеря, например. Но докато гледате любимия си сериал и следват любовни сцени, повдигнете тема. Самото говорене за секс може да бъде секси. Не мислите ли? Представете го като ваша фантазия. Например: „ Харесва ми, когато правим секс рано сутрин. Трябва да го правим по-често!“

Проблем №2: Той има нужда от повече секс?


Според експерти по-високото мъжко либидо е хормонално (по-високо ниво на тестостерон) и социално (научени са да търсят сексуални партньори) обосновано. Подсказка: Физически на тях им е по-лесно да почустват сексуална възбуда. Нужна е съвсем лека стимулация, например, да ви видят как излизате гола от банята и хоп - копчето е включено.

Съвет: Не е необходимо да задоволявате всеки негов нагон, но не омаловажавайте и прекалено дълго естествените нужди на мъжа. Реакции от сорта на - „Леле, ама ти винаги ли си възбуден?“, може да го накарат да се почувства отхвърлен, а вас – още по-притисната. Решението е да следвате график, който удовлетворява и двама ви, без да създава дискомфорт и напрежение или усещане за неглижиране. Внимавайте обаче да не убиете по този начин романтиката. Останете спонтанни и следвайте инстинктите си!