Натъкнахме се на следа, която още преди време Tom Ford остави по пътя на модната фотография.

Кой друг е успявал толкова успешно да изгради асоциация между шишенцето с парфюм и секса?

Следвайки този пример сп.LOVESEXDANCE правят фотосесия, свързваща по страхотен начин парфюма с най-интимните части от женското тяло – начин да продадеш ароматна течност не заради уханието, а заради сексуалния текст, подтекст и хипертекст.

И нека използваме повода да ви разкажем на какви аромати можете да наблегнете за последните топли дни, отбелязани с идването на циганското лято.

Изберете EDT вместо EDP

EDT или тоалетната вода е по-малко концентрирана, отколкото EDP (парфюмерийната вода). В резултат на това тези аромати са по-леки, а също и по-малко оставят следи по тялото, и са по-малко опасни за кожата под въздействието на силното слънце.

Пробвайте на открито

Основният проблем при купуването на аромат в магазините е, че атмосферата там силно се отличава от тази, в която ще използвате уханието в последствие.

Климатиците в магазините работят на пълна мощност и температурата не отговаря на тази отвън през лятото. Затова отначало пробвайте аромата на китката, излезте от магазина повървете на открито, пробвайте го отново и едва тогава вземете решение – подхожда ли ви или не.

Търсете цитрусови нотки, а базата да е дървесна или тревна

По правило, в жегата такива ухания действат превъзходно – и освежават, и се смесват добре с остатъчните аромати (от душгелове или лакове за коса).

Търсете следните цитрусови нотки – мандарина, лимон, лайм. Дървесната база трябва да съдържа нотки на сандалова дървесина, светла дървесина, подхождат също и тревни или зърнени нотки, съветват козметиката.com.

Сърцевинната нотка трябва да е една

Най-подходящите за горещините са аромати, които съдържат в сърцевината си една централна нотка. Става въпрос, че високите температури провокират много бързото смесване на различни аромати, от което уханията се деформират и стават нехармонични.

Затова идеалното решение е една нотка, която няма с какво да се смеси. Подберете лавандула, ванилия, иланг-иланг или жасмин – тези аромати са по-устойчиви в горещините.

Заложете на твърди парфюми

Въпреки това, че твърдите парфюми често са представяни от брандовете като зимни, нашия съвет е да им обърнете внимание точно през лятото. Те има по-тънки композиции, отколкото спиртните аромати, и няма да се уморявате от такива консистенции.