Пиърсингът на зърното на гърдата отдавна се превърна в модна тенденция, но поради „прикритата си природа“ не става всеобщо достояние (и слава Богу).

Звезди като Риана, Амбър Роуз и Кристина Агилера са сред първите популярни дами на новия век, които уж случайно загатнаха за обеците по зърната си.

Нека ви дадем малко повече информация за този пиърсинг, а вие сами преценете дали ви харесва.

Пиърсингът на зърното обикновенно се поставя в основата на еректиралата част на зърното.

Поставянето на пиърсинг може да се окаже трудно, ако зърната ви са напълно плоски, когато се отпуснат.

Обеците не трябва да минават през мастната тъкан на ареолата, тъй като това може да доведе до мастит.

Дупката може да бъде пробита под всякакъв ъгъл, но обикновенно се прави хоризонтално или вертикално.

Няма доказателства, че пиърсингът на зърното може да доведе до рак или други сериозни проблеми, обаче, в много редки случаи, пиърсингът може да блокира млечния канал при жените или да се получи инфекция в гърдата(мастит).

Ако се случи нещо подобно, би трябвало да чувствате нещо като бучка и незабавната медицинска помощ е от съществено значение, защото маститът може да бъде фатален.

Като цяло времето за пълно заздравяване на тъканта след пробиване с пиърсинг отнема от два до четири месеца. Някой хора споделят, че процеса на лечение им е отнел до година и половина, но при всеки е различно.

Има десетки млечни канали в нормалните женски зърна и пиърсингът се отразява само на няколко от тях. По време на кърмене можете да премахнете бижуто като цяло и след това отново да го поставяте, за да може бебето да се храни нормално.

Плуването не е забранено, докато зараства вашият пиърсинг, но трябва да се плува само за кратки периоди в басейни, които са напълно дезинфекцирани. Ако плувате в океана или в морето, не е добре да го правите след проливен дъжд. Оттичането на дъждовните води често съдържат бактерии и паразити.