Няма човек, уважаващ спорта, тялото и здравето си, който да не е чувал за кросфит (crossfit). Ще оставим подробностите около тази тренировъчна програма за някой друг път, защото искаме да го караме по-лежерно – например, да разглеждаме снимки на мацки, упорито трениращи кросфит.

Те са стегнати, с добре оформени мускули (някои от тях даже приличат на атлетичен андрогинен индивид и това го казваме със симпатия!).

И все пак, преди да нахлуете в Галерията ни със снимки на нежни кросфит създания, нека отбележим някои основни факти за програмата:



- Грег Гласмън е американец и бивш гимнастик, който създава кросфита като тренировъчна система през 80-те години. В началото тя добива популярност основно сред различни военни и спец-части, после навлиза като основна част от физическата подготовка на полицията в Санта Круз, Калифорния (1995г.), а военноморските сили я превръщат в своя основна система на физическо обучение за сила и издържливост (сега се сещаме за филма с Аштън Къчър и Кевин Костнър - "Спасителен отряд", където трениращите войничетата "връщаха поръчката" под виковете на тренерите; представяте си за какво натоварване става въпрос). След близо 10 години кросфитът е вече мания сред фитнес маниаци и спортисти. В настоящия момент, „кифли“ като дамите от Woman.bg се захласват по клекове за стегнато дупе и пъшкане на 3-тата лицева опора, но и това е по-добре от нищо.