Здравейте,

Много ще се радвам, ако можете да ми помогнете… Аз съм майка на 29 години и досега никога не съм изпитвала оргазъм. Разбира се, че усещам някаква наслада, но не мога да стигна до края, въпреки че партньорът ми се опитва да ми достави максимално удоволствие. Не мога, все трябва да имитирам оргазъм и да казвам, че ми е било много хубаво.

Какво трябва да направя аз, или пък той, за да усетя и аз тази наслада?

Благодаря!


Здравейте,

Какво разбирате под оргазъм? Питам Ви, защото много често жените получават оргазъм, но не разбират, защото очакват нещо много повече.

При доста жени оргазмът започва с мастурбация, когато при докосване с пръсти или душ се стига до клиторен оргазъм.

Другият вариант е, когато партньорът натиска точката G, която се намира от обратната страна на клитора, в горната част на вагина.

Ето накратко какво е оргазмът - това са спазми в областта на вагината, матката и ануса. Обикновено, когато жената свършва тя стиска пръстите на крайниците си, свива мускулите си, усеща релакс в областта на гениталите, понякога се отделят различни течности, лицето се изкривява, а в тялото се разнася усещане за максимално отпускане.

Препоръчвам ви първо да експериментирате със самата себе си. Запомнете, че всяка физически здрава жена е способна да получи оргазъм, стига да го поиска и да се отпусне!

При оргазъм ви съветвам да дишате само през устата. Когато усетите, че оргазмът е близо дишайте само през уста и помолете партньора ви да спре точно когато пиковият момент настъпи.

А по време на секс мислете само за едно – свършвам, хубаво ми е. Имайте доверие на своето тяло! Ако го отпуснете то само ще си свърши всичко!

Ако искате и вие да зададете своя въпрос, пишете ни на sex.uroci@woman.bg

Всички материали от рубриката "Секс уроци" можете да видите тук.