"Здравейте,

От известно време имам проблем - не мога да задоволявам добре приятеля си.

Не знам дали наистина е така, но мисля, че вече постепенно се отчуждаваме един от друг, а той е прекрасен човек - и като външност и като характер. Опитах с нежни ласки и прегръдки, със страстни и дълги целувки, но... Възможно ли е вече да не го привличам сексуално при положение, че сме имали страхотни мигове заедно? Моля Ви за помощ."


Здравейте, за съжаление не сте написали от колко време сте заедно, а това е има доста общо със сексуалното желание.

Първата година обикновено е пълна със страст и секс. Постепенно, в рамки на три години, желанието намалява. И тогава вече се изискват повече техники, близост и доверие.

Интересно е как сте описвате вашия приятел – той е прекрасен човек и т.н…но няма нито дума затова, че вие го обичате или че го желаете. За какво искате да запазите тази връзка? Обикновено отношенията са доста огледални. Доколко вие го искате?

Целувките са по-привлекателни и възбуждащи за жените. Пробвайте с масажи, с изненади, с преобличане, със сексуални игри и най-важното вярвайте в своята сексуалност.

Споделите с него искрено какво не ви харесва в секса, какво бихте искали да пробвате с него, можете да се спомните какъв хубав секс правихте заедно и колко това ви харесва.

Много е полезно за сексуална възбуда в двойка да говорите за секс: приятни спомени, сексуални фантазии, сексуални мечти. Спрете да измисляте неща (че той се отчуждава от мен и т.н.), не се страхувате, живейте тук и сега с вашия истински партньор, а не с този "образ" или "спомен", който живее във вашата глава. Директният и открит разговор понякога много помага и за двамата. Само определите за себе си доколко сте готова да споделите и да чуете истината.

Ако искате и вие да зададете своя въпрос, пишете ни на sex.uroci@woman.bg

Всички материали от рубриката "Секс уроци" можете да видите тук.