Когато партньорите се карат и решат да потушат развитието на скандала със секс, това не изглажда отношенията им и примирието може да бъде само временно, констатира американско проучване, цитирано от "Дейли мейл".

Според клиничния психолог Сет Майърс тази тактика е много опасна, защото е пристрастяваща като кокаина, пише hotnews.bg.

Твърденията на Майърс противоречат на разпространеното схващане, че помирителните любовни ласки са най-добрият начин за потушаване на свадите между партньорите.

Майърс е на мнение, че емоционалната драма рядко приключва с любовния акт. "С времето партньорите започват да изпитват нужда да скочат от едно емоционално състояние на друго - от стрес до екстаз, твърди психологът.

Според него, търсенето на предизвикана интимност е белег за други, доста по-дълбоки проблеми. Пълноценното любовно сношение е свързано с уравновесеност, взаимно разбиране и отдаване, а не със скандално поведение.

От друга страна потушаването на разпрата със секс не позволява на спорещите да стигнат до дъното на нещата и да преодолеят проблема. Той все по-често ще се явява като препъни-камък между партньорите.