Автор
Woman.bg

Секс роботи: Интимните партньори на бъдещето

Този месец, в Лондон, се състоя второто издание на международния конгрес, посветен на връзките между хората и роботите. Секс, любов и технологични изобретения - това е любовната тройка на новото време.

Да, навлизаме в нова ера на любовните отношения между хората... или, може би, трябва да добавим и машините! Реалност, която ни напомня за кинематографски шедьоври, като Ex Machina, HER, Real humans, които сме гледали с интерес, питайки се дали това е възможно. Отговорът е: Да!

През последните няколко десетилетия, любовните връзки и интимните отношения са подложени на огромни изпитания. Връзки от разстояние, разделени семейства на четирите краища на света и не само - това са само част от сценариите, които се развиват днес в любовта.

Но според учените, включително Проф. Дейвид Леви, който участва на тазгодишния конгрес, нищо не е загубено. Те смятат, че роботът е "идеалният" интимен партньор за всеки един човек - мъж или жена.

"Сексуалните връзки с машина ще бъдат възможни от другата година," споделя той. Истина е. В момента, фирма, специализирана във високите технологии, разработва т.нар. "love dolls" (любовни играчки), които ще излязат на бял свят през 2017 г. Abyss Creation е нейното име и предвид думите на Леви - "те ще бъдат любвеобилни, любящи, нежни и мили." Машините няма да изпитват завист, ярост, жестокост и/или арогантност.

А вие? Бихте ли легнали с робот?