Груб, групов, анален секс... Много мъже имат натрапчиви сексуални фантазии, които не смеят да признаят нито пред себе си, нито пред партньорката.

Какво остава пък да ги осъществят! А дали си заслужава да пристъпят към действие?

Сексуалните фантазии са широко разпространени и напълно естествени. От друга страна трябва да бъдете внимателни в споделянето и осъществяването им, ако изобщо си струва да пробвате. Защо ли? „Преди всичко защото реалните действия често са разочарование не само за партньорката, но и за самия инициатор на експеримента“, смята психоаналитикът Дидие Дюма.

„Представете си например осъществяването на фантазията за секс в тоалетната на влак. Реалността може да се различава фрапиращо от фантазията. Първо, създавайки условия за изиграване на сюжета, мъжът разрушава очарованието на изненадата. Второ – след като все пак убеди партньорката да участва в този експеримент и се уединят в тясното помещение, ще трябва да се примирят с миризмите (които във фантазията отсъстват!), с нетърпеливите почуквания и възклицания на другите пътници и евентуално с появата на ядосан кондуктор, който да отвори тоалетната в най-неподходящия момент. Общо взето мечтата рискува да се превърне в кошмар“.

Освен това фантазиите разкриват онази страна от личността на мъжа, която обикновено е скрита в подсъзнанието му и може да шокира партньорката.

Четете още: Емоционалната разкрепостеност по време на секс

Психоаналитикът описва пет сексуални практики, за които си мечтаят повечето мъже по света и които са напълно осъществими. Тези мечти ще ни разкрият някои мъжки тайни.

Секс без прелюдия

Да нападне и обладае жената, да задоволи желанията си, без да губи време за ласки – почти всеки мъж си мечтае да прави необуздан секс като самец в размножителния период. Но малцина са готови да приложат тази мечта на практика – сексът без прелюдия се възприема като демонстрация на надмощие, проява на егоизъм и незрялост. Той лишава партньорите от емоционално вглъбяване в процеса и свежда процеса до триене на гениталиите. Затова жената може да си помисли, че партньорът възприема тялото й просто като инструмент и че на нейно място би могла да бъде всяка друга. Общо взето този тип акт напомня изнасилване.

Какво не бива да забравяте. Преди да се нахвърли върху партньорката, мъжът трябва да е сигурен, че в този момент и тя изпитва желание за секс. А за целта трябва да изостри сетивата си и да настрои всичките си чувства към нея. Така че сексът без предварителна подготовка парадоксално изисква по-изострена чувствителност.

Четете още: Черният шоколад засилва желанието за секс


Рискован секс

Невероятно възбуждаща е идеята за секс в офиса, в асансьора, във входа на блока, в тоалетната на ресторант – с постоянен риск партньорите да бъдат хванати „на калъп“ от всевъзможни свидетели. „Опасната“ обстановка осигурява ободряващ изблик на адреналин и задоволява склонността към ексхибиционизъм. При това позволява на мъжа да изпита решителността и безстрашието си. Тази фантазия е въплъщение на заявлението „Аз мога да правя секс, където си поискам и изобщо не ми пука за последиците!“.

Какво не бива да забравяте. Ако предварително се уверите, че жената е готова за това и иска да поеме този риск, екстремното преживяване ще направи сексуалния ви живот по-пикантен. Но на едно притеснително или срамежливо момиче едва ли ще му се хареса подобен акт, така че удоволствието няма да е взаимно.

Четете още: Колбасите намаляват мъжката потентност


Секс с връзване

Някои смятат техниката на връзване за висше изкуство, но асоциацията с насилие и непривичното усещане могат да подплашат много жени.

Фантазията да овържете партньорката с въжета така, че да не може да помръдне, изглежда като вариация на фантазията за власт. Но истинските почитатели на връзването знаят, че насладата е преди всичко естетическа, нещо като театрално-еротично представление. Японците са истински майстори в тази сфера – и нищо чудно, тъй като умението да се сдържаш и да контролираш другите стои в основата на японската култура. Позите за медитация изискват неподвижност и концентрация, чаената церемония – грациозни и точни движения, а носенето на кимоно – опит с възлите. На Запад еротичното връзване често се смята за една от практиките на садомазохизма.

Какво не бива да забравяте. За да осъществите тази фантазия, трябва предварително да обясните на жената каква е целта на предстоящия експеримент. Например представете акта като великолепна театрална постановка, в която партньорката ще изиграе главната роля. Партньорът ще посвети възхищението си на нея и тялото й и ще изрази чувствата си с изискани действия. Изкуството на еротично връзване изиска развито чувство за естетика и доста изобретателност. Допуска се малка доза хумор, но не и посредственост.

Четете още: Преценете здравето на любимия с целувка


Анален секс

Това е една от първите фантазии, които мъжете си признават. Откъде идва разпаленият им ентусиазъм? Освен че аналната зона е постоянно овлажнена и много ерогенна, аналният секс дава чувство за власт и безусловно притежание. А това, че повечето жени не са готови да го пробват, само засилва привлекателността му. Мъжът лесно може да си представи, че партньорката не би допуснала до тази част от тялото си никого, освен самия него. Затова аналният секс му дава чувството, че е изключителен и неповторим. Тънкият привкус на забранено удоволствие придава пикантност на акта заради асоциацията с хомосексуализма и самодазохизма. По същия начин партньорът би могъл да обладае и тялото на друг мъж. И точно по същия начин партньорката би могла да проникне в него с помощта на изкуствен член. При това аналният секс не води до зачатие, което дава повод да го сметнем за извращение и да му припишем сладостта на забранения плод.

Какво не бива да забравяте: Аналният секс е невъзможен без предварителна подготовка. Той може да достави удоволствие на жената, само ако тя е много възбудена и чувства силно влечение и огромно доверие към партньора. За предотвратяване на микротравми е добре да се използва допълнителен лубрикант.

Четете още: Сдържаността вече не е секси


Тройка

Един мъж с две жени – тази комбинация изглежда на много мъже като символ на пълното задоволяване и всевластие. Постоянната партньорка може да приеме без особен ентусиазъм подобна фантазия, смятайки, че не успява да задоволи напълно партньора си или виждайки съперничка във втората жена. Но мъжът гледа иначе на тази ситуация – той не поставя под съмнение сексуалните качества на партньорката си, а напротив, иска да я въвлече в нова еротична игра. Той измисля сценарий, в който двете жени се галят една друга, тъй като имат нужда от мъж, а той ги наблюдава и накрая се присъединява, за да ги задоволи и двете. В определен смисъл той си приписва ролята на герой.

При някои мъже тройката предполага обратното съотношение на „силите“ - една жена и двама мъже. В този случай фантазията отразява склонността към ексхибиционизъм, стремежа на партньора да демонстрира мощта си пред друг мъж, показвайки члена си в действие и „споделяйки“ великодушно партньорката си с друг. Желанието за такава тройка може да крие склонност към хомосексуализъм и желание тя да бъде задоволена в съвместния акт.

Какво не бива да забравяте. Каквито и да са съзнателните и подсъзнателните причини за тези желания, реализацията на фантазията може да стане причина за разпадане на връзката.

Четете още: Силиконовите гърди = по-добър сексуален живот


Не се насилвайте!

Това е безусловно правило във всеки тип секс. Ако партньорът мечтае да опита нова сексуална практика, но идеята първоначално не ви привлича, предложете му да обсъдите идеята и поискайте време за размисъл. Често съгласието да се изслуша доброжелателно фантазията е напълно достатъчно, за да задоволи стремежа на партньора към реализацията й. Ако и след това иска да пристъпи към действие, а вие все така не изпитвате желание да изпробвате идеята му, не се принуждавайте да правите нещо, което не ви харесва. Можете да кажете на партньора си колко силни чувства изпитвате към него и при това да му откажете да изиграете неговия сценария (по формулата „да“ на човека, „не“ на предложението). Вместо това му предложете нещо, което ще ви достави удоволствие.