Woman.bg говори...

Преди няколко дни, животът ни предаде много интересен урок, чиито извод изпълни душите ни с благодарност. Преживяването ни накара да се замислим и да извлечем божествен извод, за онзи учтив поздрав, който казваме, когато се разделяме с някого.

Онази вечер, тръгвайки си от редакцията, в края на работния ден, всички си казахме "чао", "довиждане"... но един колега вдигна своята ръка в знак на изпращане и ни каза "Сбогом!" Озадачени, всички се спряхме и възкликнахме: "Какво каза? Защо!"

Да, от малки сме научени да казваме "благодаря", "моля", "заповядай", да поздравяваме любезно с "Добър ден" и... "Довиждане". Универсални формули на добро възпитания, сред които е и "сбогом". Израз, чийто смисъл е компрометиран от съвременното общество. Мнозина от нас го смятат за отрицателен, но в интерес на истината, той носи повече светлина и благодат от обикновените "чао", "доскоро" и/или "довиждане".

Когато някой Ви каже "Сбогом", това не означава, че не иска да Ви вижда повече. О, не. Той просто Ви изпраща... "С Бог", който да Ви съпътсва и закриля.

Красиво, нали? Особено, когато се използва и от атеист. Далеч сме от мисълта да говорим за вяра, религия и т.н. Желанието ни е да предадем мъдрост, която разшири кръгозора ни.