Снощи ни напусна една от най-ярките световни звезди на поп музиката - 53-годишният Джордж Майкъл.

Новината бе разпространена късно снощи, след като той е издъхнал в дома си в Оксфордшър. Парамедиците, които пристигнали в дома му, установили, че смъртта е настъпила вследствие от сърдечна недостатъчност, около 23 ч. Полицията все още не знае какво точно се е случило, но няма съмнения за престъпление.

"С огромно прискърбие съобщаваме, че късно снощи нашият обичан син, брат и приятел, Джордж, почина в дома си на връх Коледа. Семейството му моли да не бъде обезпокоявано в този толкова трагичен и труден момент" , бе изявлението на говорителя на Джордж Майкъл.

2016 година определено ще остане една от най-тъжните в историята на шоу бизнеса след смъртта на звезди като Дейвид Боуи, Принс, Морис Уайт, Алън Рикман, Джордж Майкъл...

Изпълнителят на хитове като "Freedom", "Careless Whisper" и "Wake Me Up Before You Go-Go" бе един от най-красивите мъжки гласове, любим на няколко поколения. Майкъл ще остане завинаги в сърцата на верните си почитатели по цял свят, а песните му никога няма да бъдат забравени.

Сбогом, Джордж...