Автор
Woman.bg

Сарми с тиквички, пилешко филе, киноа и кашу

Необходими продукти:

100 г пилешко филе
100 г сварена киноа
1 малка глава лук
1 малък морков
1 бр. тиквичка
30 г кашу
1 к.ч. бяло вино
къри
соев сос
зехтин
хималайска сол
соеви кълнове за декорация

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилешкото и го овкусяваме с малко вино, соев сос и сол. Сотираме го в малко зехтин до придобиване на златисто кафяв цвят, след което го изваждаме.

Задушаваме зеленчуците с малко зехтин и прибавяме киноата и смляното или накълцано на ситно кашу. Овкусяваме с подправките и сипваме виното. Добавяме месото и оставяме алкохолът да се изпари, като бъркаме.

Нарязваме тиквичките на тънки ленти и ги потапяме във вряща със сол вода за 10-15 сек.

Подреждаме бланшираните тиквички на кръст или ги поставяме в овална купичка, след което сипваме в средата пълнежа от пиле и киноа. Декорираме със соеви кълнове.

По желание може да запечем сармите във фурна или на тиган.

Рецепта на Chef Петров за предаването "Усещане за жена"