Актрисата Сара Джесика Паркър е обичана и ценена от милиони жени по света, най-вече защото успя да изгради един от най-силните образи в историята на киното - този на Кари Брадшоу в "Сексът и градът".

Тя често е гост не само на бляскави събития с дрескод, но и като вдъхновяващ гост-лектор за завършването на престижни университети.

Ето какво каза тя пред бъдещите американски адвокати - завършващите Юридическото училище на Харвард:

„Когато се замисля за следващата глава във вашия живот, искам да застана пред всеки влак и да ви предпазя от удара. Мислите, които ще споделя с вас тази година, са същите, които споделям с децата си.

Тук съм, за да ви кажа, че ще се възстановите от всяка раздяла, за да ви уведомя, че невинаги ще бъдете толкова самотни. Моля ви, не се отказвайте от собствените си убеждения в името на това да се харесате или ако това ви се вижда логичният път да постигнете важна цел.

Не позволявайте на някого да ви шепти реплики в ушите. Запомнете, че мнението, което другите имат за вас, не трябва да съвпада с това, което вие имате за себе си. Искам да ви вдъхна кураж – да мислите два пъти преди да си замълчите по важен въпрос.

Честно казано – на мен ми се случва често да се натъквам на собствения си страх. Като на среща „на сляпо“ съм с него – никога не знам къде и под каква форма ще се появи. Предивиквам ви да вземете този страх и да го направлявате градивен – и да постигате цел след цел. Важното е да го опитомите, дори понякога не да се борите директно с него.

Призовавам ви да знаете какво искате. Дори да не знаете - намерете го, всичко става с опита. Във вашата професия има един тънък момент – да не забравяте, че всичко, което правите е за да промените нечия съдба.

Красотата на един перфектен аргумент в правен въпрос понякога е скрита. Натъквате се на неоткрито досега доказателство, което обръща играта? Помислете за най-важното: какъв ще бъде директният ефект върху нечий живот. Защото това е най-важното - детайла - човешкия живот, който ще бъде засегнат.

Знам, че сте готови."