Не всички сме надарени с красиви, здрави и дълги нокти. Природата е била по-щедра към някои (тук с благородна завист правим намек на една наша колежка), а към други не толкова благосклонна.

Ако и вие сте като нас и полагате усилия да разкрасите ръцете си с наличните къси, чупещи се и не особено оформени нокътни плочки, то този материал е специално за вас.

Важно е да ценим и малкото, което имаме! А ако съумеем да превърнем дефекта в ефект, то няма защо да негодуваме срещу наследствения ген и природата.

Късите нокти също могат да бъдат красиви. Те преди всичко са много удобни в ежедневието, не създават проблемите и неудобствата, които бихте имали с дълги нокти.

Стига да полагате необходимите грижи за тях, те ще изглеждат безупречно. Съобразете все пак със следните неща:

Изберете правилната форма на ноктите. Правоъгълната форма стои добре най-вече на дами с дълги пръсти. Ако нямате такива, предпочетете овалната форма. С нея по-късите и пухкави пръсти изглеждат нежни, симетрични и леко издължени. За овални нокти са подходящи нежни и романтични нюанси.

На правоъгълните плочки стоят добре ярки и тъмни цветове.

Винаги избутвайте кожичките нагоре – така самата нокътна плочка ще се издължи.

Когато оформяте ноктите си, бъдете внимателни – трябва да са с еднаква дължина. Малки разминавания се допускат само при дълги нокти, когато разликата в дължината не се забелязва толкова.

Може би харесвате цветните декорации върху лака... Но ви съветваме да оставите тези екстри от маникюра за дамите с дълги нокти и големи нокътни плочки. Рисунките върху късите нокти ги смаляват оптически и често стоят като петна.

Не пренебрегвайте френския маникюр! Той е създаден за добре оформени, поддържани къси нокти.

Веднъж-два пъти седмично подхранвяайте ноктите си с масла и домашни маски.

Четете още: Общото между ноктите, солта и пипера

Четете още: Маска за нокти с банан и зеле

Четете още: Съвети за здрави нокти