Случва се понякога в живота да останете single за повече от няколко месеца и именно този период да се окаже съдбовен.

Уроците, които ще научите, докато сте сами, са много ценни и ще ви накрат да осъзнаете истинската си същност, вярвате или не.

Ето накратко систематизирани седем от тях:

Научавате се да цените приятелите си

В един определен момент, те са опората, от която се нуждаете и те ви дават сили и помощ, когато ви е нужно. С времето ще осъзнаете, че са се превърнали в нещо повече - може дори да са станали семейството, което ви подкрепя и ви дава правилни съвети.

Разбирате какво точно искате от живота

Смяна на работата, на начина на живот, или на обкръжението ви - всичко това може би ви е нужно точно сега. Във времето, в което сте сингъл можете да наредите приоритетите си, да осъзнаете кои са истински важните неща и без кои бихте могли да живеете.

Любовният ви живот не е целият свят

Тъй като в момента на хоризонта няма никой сериозен, не се фокусирате толкова върху онези неща, свързани с личностните отношения с мъжете, а по-скоро върху собствените ви перонални цели. Имате нужда от ново хоби? Записвате се на балет и плуване и не се притеснявате дали ще имате достатъчно време за половинката.

Можете да опишете качествата, които търсите в един мъж

Тук слагаме точка Nota bene - това е изключително важно! Да можете не просто да кажете какъв тип фигура трябва да има, а да знаете какви качества точно е нужно да притежава според вашите собствени стандарти - например да обича деца, да е стабилен, да бъде джентълмен, да ви вдъхновява или да иска дете на този етап от живота си.

Осъзнавате, че можете да се справите с проблемите и сами

Прекарали сте малко време в single живот и знаете много добре как да се справите с ежедневни ситуации, без да звъните веднага на приятеля си за помощ. Същото се отнася за душевните проблеми - можете да преживеете раздяла след раздяла, без да се притеснявате за разбитото си сърце.

Успявате да правите разлика между секс и любов

С времето ще станете човек, който може да прави разлика между увлечение, влюбване, секс и истинската любов. Затова когато ви се прави секс, ще знаете как да си го набавите, а когато на хоризонта се появи истинската любов, ще можете да я познаете.