Автор
Woman.bg

Салон за цветя, разцъфнал в центъра на София

София е скрила в себе си доста интересни местенца, които ви показваме в най-новата ни рубрика „Скритата София“.

Днес се спряхме на симпатичния салон Le Salon Aux Fleurs или „Салон за цветя“, който се намира на ул. „Оборище 37“.

Местенцето ни спечели със страхотната си атмосфера, от която лъха спокойствие с цветен акцент.

От менюто с искрена наслада можем да ви препоръчаме френската торта, сладкиша „Наполеон“, както и лимонената торта. Немският чай, който се предлага в „Салон за цветя“ също не е за изпускане. Фаворитът в нашия списък е балансиращият чай.

Интериорът е по идея на собственика, а заведението е предназначено предимно за дамска аудитория. Любопитното в случая е замисъла на заведението: флоралните мотиви и нетипичната мебелировка и винтидж стилът са по идея на мъж, а идеите му допадат изключително много на дамите.



Съвсем скоро „Салон за цветя“ ще претърпи метаморфоза, която очакваме да видим с нетърпение. Заведението вече ще предлага дребни сладки, кремчета, които ще се правят на място, както и салати. Интересна хрумка е и това, че всеки клиент ще може да предлага какво би искал местенцето да предлага като нов продукт, както и дали е доволен от обслужването.

Уверяваме ви, че очарованието на заведението е най-силно през пролетта и лятото, заради многобройните и различни цветя, които украсяват тротоарното пространство пред „Салон за цветя“. Въпреки това можете да се насладите на свежия му интериор и през по-студените месеци.

Като намигване към всички вас искаме да споделим късметчето, което ни се падна с ароматното капучино, което ни предложиха от „Салон за цветя“: