Салма Хайек е прочута със странните си вкусови предпочитания.

Веднъж тя гостува в шоуто на Дейвид Летерман и сподели пред него и зрителите, че обожава да похапва насекоми.

Преди дни 48-годишната актриса напомни за страстта си към буболечките, публикувайки кратко видео в своя Instagram профил, в което за изненада на своите последователи със скакалец, който бе скрила в устата си.

След леко схрускване на клетия скакалец, тя уточни, че този сорт насекомо е ядливо и е деликатес от Мексико, Оахака. Видеото можете да изгледате ТУК.

Кадрите показват и естестевната красота на Салма – естествено чуплива коса, падаща около очарователното ѝ лице,и красиви шоколадови очи, подчертани само със спирала.

Всъщност насекомите са здравословна и питателна алтернатива на обичайните храни като пилешкото, свинското, телешкото и дори рибата, се казва в доклада. Те са и екологично чист продукт, защото емитират по-малко парникови газове. Метанът например се отделя само от няколко групи насекоми, сред които термитите и хлебарките.

Отглеждането на насекоми не е земеделска дейност и не изисква земя за разширяване на производството. Емисиите амоняк, свързани с увеличаващия се брой на насекомите, също са далеч по-ниски от тези, свързани с добитъка.

Тъй като са студенокръвни, насекомите са много ефективни при преобразуването на фуража в протеини. Освен това те могат да бъдат изхранвани с органични отпадъци.

Събирането и отглеждането на насекоми не изисква високи технологии. То е ниско бюджетна инвестиция, с която могат да се занимават дори най-бедните слоеве на обществото, включително и жените и тези, които нямат земя.

От 2003 г. насам Организацията по прехрана и земеделие се опитва да насърчи яденето на насекоми в много страни по света.

Посрещни топлите месеци по-красива от всякога с продукти на L'oreal. Тях можеш да разгледаш и закупиш от Farma.bg