Салма Хайек ще изкара голяма част от лятото си в България. Тя пристига у нас в края на седмицата, за да участва в нов проект. Актрисата ще играе една от главните роли в новата американска лента The Septembers of Shiraz ("Септември в Шираз").

Хайек ще се снима у нас в студиата на "Ню Бояна филм" два месеца. В понеделник предстои целият екип ще се събере за първи път заедно пред кинокамерите, пише Блиц.

Режисьор на филма е Уейн Блеър, който вече е в България. Първият актьор, който ще се присъедини към снимачния екип, е Ейдриън Броуди.

* Уейн Блеър

* Ейдриън Броуди

Филмът "Септември в Шираз" разказва за действителните събития от т.нар. Иранска революция от 1979 година. В снимачния екип има един човек, който я преживява реално. Това е 62-годишната Шорех Агдашлу. Тя е на 27 г., когато се изселва с цялото си семейство от Иран в Англия, а после получава американско гражданство. Агдашлу също се очаква да пристигне у нас тези дни.

Сюжетът на "Септември в Шираз" разказва за живота на богато момиче от еврейски произход. Баща е известен бижутер, който търгува със скъпоценни камъни с чужди държави. Заради това властите в страната го обвиняват в шпионаж и той влиза в затвора. Хайек е в ролята на неговата съпруга, а Агдашлу е икономка в дома на семейството. Те решават да се изселят от родината си и да търсят политическо убежище в Америка.

Четете още: Салма Хайек идва за първи път в София през април