Тази рецепта възникна в резултат на забъркване на останалите в хладилника продукти преди заминаване на почивка. Въпреки това салатата е изненадващо вкусна, красива и необичайна.

Мангото задължително трябва да е добре узряло, недозрялото влакнисто манго ще развали цялата салата. Ако в магазина няма узрели плодове, вземете каквото има манго и го оставете на перваза на прозореца. За 3-4 дни плодът би трябвало да доузрее.

Продукти за две порции:

1/2 едро узряло манго
125 гр. мини-моцарела
200 гр. изчистени скариди
сол и черен пипер на вкус
200 гр. зелена салата (айсберг или маруля)

За дресинга:

2 супени лъжици зехтин
1 супена лъжица бял винен оцет
1 чаена лъжица горчица с цели зърна
1 чаена лъжица дижонска горчица
1 чаена лъжица течен мед
сол и пипер на вкус

Приготвяне:

Подправете скаридите със сол и пипер. Загрейте на среден огън тиган с 1 супена лъжица зехтин. Изпържете скаридите до готовност, приблизително по 2 минути от всяка страна.

Четете още: Салата от печена тиква


Прехвърлете скаридите върху салфетка да се отцедят.

Обелете мангото и го нарежете.

Четете още: Крем супа от броколи

Ако салатата не е пакетирана нарязана, нарежете я на едро.

Всяко топче моцарела се разрязва на две.



Забъркайте дресинга. Изсипете всички съставки в една купа и ги разбийте с вилица до получаване на еднородна смес.



Изсипете зелената салата в чиния и вече върху нея останалите съставки. Полейте с дресинга и сервирайте.

Разбъркайте непосредствено преди ядене.

Да ви е сладко!