На хиляди километри далеч от образа на книжния плъх, който учи само за изпити, студенти от престижния американски университет Харвард, създадоха малко по-специален клуб. Садомазохистичен.

Групата, наречена "Мунк", се откроява от другите студентски клубове като този на математиците и вманиачените по комикси.

"Мунк" е събирателно в САЩ за "садомазохистични" групи, които съществуват на територията на цялата страна.

Този нов вид клуб на територията на най-престижния в САЩ университет обещава да атакува стереотипите в представите за садомазохизма чрез предлагане на "специфични знания за алтернативната сексуалност", пише в интернет страницата на студентите от Харвард.



За тази цел харвардският "Мунк" възнамерява да организира прожекции на филми и дискусии, както и да предостави "пространство, където възрастните студенти могат да срещнат своите партньори".

Но асоциацията заяви, че иска да остане просто място за срещи, а не да се превръща в място за разврат. Правилата на клуба забраняват "сексуални контакти от всякакъв вид" по време на официални събития на клуба.



Основателите на Мунк дадоха да се разбере, че е време тяхната страст, досега представяна в неблагоприятна светлина, да може да се покаже пред другите, също както и при "общностите, посветили се на въздържанието", пише АФП.

Садизмът, наречен на името на развратника Маркиз дьо Сад /1740-1814/, описва получаването на удоволствие чрез жестокост или властване.

Маркиз дьо Сад

Мазохизмът, другата страна на комбинацията, черпи своето вдъхновение от писанията на австриеца Леополд фон Захер-Мазох /1836-1895/, Еротичният му труд "Венера в кожи"се появява през 1870 г.


Садомазохизмът може да бъде термин от психологията и социологията, когато обозначава сексуални и социални практики, които изглеждат като садомазохистични, но без изричното и пълно съгласие на участващите страни.

В Харвард са завършили цяла плеяда известни по-късно световни лидери в различни области. На територията на университета са се срещнали Мишел и Барак /сегашният президент и съпругата му/.