Неправилното и нередовно хранене, заседналият начин на живот и здравословните проблеми водят до един от най-наболелите социални проблеми - затлъстяването.

Мрачната статистика сочи, че българските малчугани заемат шесто място по затлъстяване и излишни килограми в Европа, като за последното десетилетие техният брой се е увеличил двойно.

Най-честите причини за затлъстяване са неправилното хранене и липсата на физическа активност.

Био храна в забавачката? Не е невъзможно

Какви трябва да са храните вкъщи и как трябва да се хранят малчуганите - за всичко това разказаха пред вестник "Труд" Горан Досев и Мартин Радулов, собственици на био детска кухня "ЗеЛео", която снабдява няколко забавачки в столицата с топла храна, приготвена само от сертифицирани и здравословни продукти.

За да приготвят вкусни храни за своите малки клиенти, те работят с диетолог, които изготвя седмично меню, съобразено със възрастта на децата и калориите, които са им нужни. Присъствието в менютата на пресни плодове и зеленчуци е изключително важно. За да расте здраво едно дете, е необходимо то да се храни със свежи продукти, възможно най-много плодове и зеленчуци. А ако се нуждаят от термична обработка, то най-добре би било на много ниска температура или на пара.

Още интересни неща по темата с храненето в детската градина продължете да четете в Dete.bg.

Прочети повече на: http://dete.bg/n/s-kakvo-hranyat-detsata-v-gradinata.10669.html