Автор
Woman.bg

С какво да замениш вредните продукти в кухнята?

Здравословното хранене започва с почистване на всички вече познати, но вредни продукти, които използваме докато готвим. Ето какво да изчистиш от дневното си меню и с какво да го замениш!

Мюслите, зърнени закуски
Замени ги с плодове и зеленчуци
Въпреки, че изглеждат здравословно решение, мюслите и зърнените закуски понякога съдържат също толкова захар, колкото и шоколада, например. Затова не се колебаей да ги замениш с плодове и зеленчуци, които не са обработени и съдържат нужната доза витамини. Целта е да достигнеш 10 на ден, но най-важното е те да са разнообразни и да те поддържат здрава!

Салатен дресинг
Замени го със зехтин
Готовите салатни дресинги не са най-добрата алтернатива за здравословно хранене, тъй като съдържат много консерванти. Вместо това ги замени със зехтин във всичките му разновидности.

Още по темата четете тук: Странни, но вкусни съчетания на храни


Бяло брашно
Замени го с царевично или пълнозърнесто
Всички знаем, че бялото брашно е вредно за килограмите, ето защо неговите алтернативи като царевично или пълнозърнесто такова са добра алтернатива. Можеш дори да си позволиш пълнозърнеста паста, както и сега популярната киноа.

Трапезна сол
Замени я с морска сол или с подправки

Трапезната сол увеличава холестерола, ето защо е хубаво да я замениш с морска такава или с различни видове подправки. Освен това, морската сол е богата на минерали и доставя същия солен вкус, като трапезната сол, така че не е необходимо да се отказваш напълно от него.

Още по темата четете тук: 9 нови суперхрани