Когато отидете в раздела за самоусъвършенстване в книжарницата повечето заглавия гласят: Как да укрепите брака си. Днес ще разгледаме симптомите, които говорят за това, че надежда няма. Понякога отношенията между двама души са толкова сложни, че не може да бъде предписан ремонт.

1. Вече не сте двойка.
Двойките, които са приключили с брака си, вече не се държат като двойка. Връзката между тях е прекъсната, казва Илейн Савидж, автор на „Дишаща стая: Създаването на място за двойката”. „Ако не прекарвате време заедно, ако един от вас прекарваме повечето време на работното място, с приятели или онлайн – и усеща това положение като облекчение – това е безспорен знак, че бракът ви е на ръба.

2. Единият от двойката отказва да се опитва.

Едно семейство може да бъде изправено пред различни препятствия – някои от тях малки, а други – доста сериозни. Но Алиса Боуман, автор на „Проект: Щастливи докато смъртта ни раздели”, казва, че когато единият от двойката постоянно поставя на масата проблеми, търси отговор и помощ от страна на другия партньор, бракът няма да просъществува дълго, ако и двамата не седнат заедно и разрешат проблемите. „Само един не е достатъчен, за да съживи бракът”, казва Боуман.

Още можете да прочетете тук