Автор
Woman.bg

Рут към родителите: Ако искате промяна, пускайте възпитателна музика вкъщи!

Пиперливата Рут Колева отново използва своя профил във Фесйбук, за да предизвика буря от коментари.

Този път певицата коментира цензурата над песента на Криско и Мария Илиева "Видимо доволни", която наскоро бе наложена от СЕМ.

Рут признава, че самата песен не е по вкуса й, но според нея възпитанието започва първо от дома и след това се пренася в медийното пространство.

Подкрепяте ли мнението на Рут?

Четете още: Сигнал до СЕМ: Благодаря, че децата ни растат в такава държава!

"Мислех да не се изказвам по казуса със забранената песен на Krisko и Maria Ilieva, но поради големия шум, който се вдига намирам това за един вид неизбежно (най-малкото, защото наскоро ме попитаха в ефир какво мисля по въпроса). Макар песента да е в разрез с моя музикален вкус, не намирам за нормално в 21 век, да се налага такъв тип цензура в ефира. Аз бях на 10 години, когато излезе песента на Мишо Шамара "Фенки Фенки", бях на лагер в Шабла, когато я пуснаха в детската дискотека "Тополи" и никога няма да забрава почудата изписана на лицето на DJ-я, когато отидох при него да му кажа да я махне защото тя не е за деца. Защо го направих ли? Защото така ме възпитаваха родителите ми. Морално право е на всеки родител е да възпитава децата си на култура и морал. Все пак песента е съобразена с нуждите на пазара, и за това са отговорни потребителите, не изпълнителите. Ако в световен мащаб забраняваха всяка песен, която носи "сексуален подтекст", то нямаше да остане музика в ефира. Стегнете се, моля ви. А освен всичко, тази цензура няма как да работи адекватно, защото youtube не минава под контрола на СЕМ, а трудно си ви представям вас, родители как изземате смартфоните, таблетите и лаптопите на децата си. Ако искате промяна, просто започнете да пускате културно-възпитателна (според вас) музика вкъщи."