Всички обичаме палачинки, това е ясно.

От време навреме обаче имаме нужда и от малко разнообразие, дори и на тази тема. Затова в поредица от няколко материала ще ви запознаем с различни рецепти за палачинки и начините, по които ги правят в различни страни по света.

Започваме с руски палачинки с брашно от елда, вишни и канела.

Продукти:


* 500 гр. замразени вишни без костилка;
* 5 супени лъжици захар;
* 140 гр. брашно от елда;
* 85 гр. пшенично брашно;
* щипка сол;
* 2 чаени лъжици канела;
* 1 чаена лъжица сода;
* 3 яйца;
* 290 мл. обезмаслен кефир;
* 1 супена лъжица лимонов сок;
* малко краве масло;
* кленов сироп по желание.

Приготвяне:

Размразете вишните и отцедете излишния сок. Смесете ги с 1 супена лъжица захар и ги оставете настрана. В голяма купа смесете останалата захар с брашното, канелата, содата и солта, след което направете кратерче в сместа и счупете в него яйцата. Внимателно и с постоянно бъркане добавете кефира и лимоновия сок, докато не получите еднородна смес.

Разтопете малка бучка масло в загрят тиган. Излейте с голям черпак тесто в тигана и пържете до образуване на мехурчета. После обърнете палачинката на другата страна.

Намазвайте с масло всяка палачинка и ги редете една върху друга. Украсете отгоре с подсладени вишни. При желание можете да полеете и с кленов сироп.

Четете още: 10-дневна захарна детоксикация