Автор
Woman.bg

''Руса салата'' по италиански или най-успешният моден блог в света

Киара Ферани от “The Blonde Salad” е една от най-известните модни блогърки в света.

Италианката е красива, чаровна, има много лица и притежава едно от най-ценните качества на всеки блогър, прави визиите й да изглеждат неподправени и естествени.

Блогът й носи закачливото име “The Blonde Salad”, което е толкова нестандартно, че сме сигурни, че също е допринесло за невероятния й успех. Зад наименованието се крие желанието на русата Киара да покаже „салата“ от интересите й, а именно мода, фотография, пътувания и лайфстайл.

Ферани споделя, че от малка обожава модата, защото майка й е работела в модната индустрия. Преди да започне блога си, тя е пътувала много и е обожавала да се снима, но качвала фотосите си в своите акаунти във Flikr и Lookbook.nu, където започва да трупа доста почитатели. Всичко това продължава до октомври 2009 г., когато тя решава, че е дошло точното време да направи свой блог. Това се оказва точният момент за новото начинание.

Само четири месеца по-късно, през февруари 2010 г., Киара получава първата си покана да присъства на Седмицата на модата в Милано. Тя признава, че тогава за пръв път си е помислила, че блогването може да се превърне в професия за нея, а не само в страст, както е било преди това.

Четете още: Ивелина - най-успешният български блогър: Можеш да постигнеш мечтите си

От тогава насам “The Blonde Salad” се развива стремглаво нагоре. Киара започва да работи с едни от най-известните дизайнери в света, канена е на десетки светски събития, за нея пишат най-известните модни списания в света, а вече дори има и собствена книга и колекции от обувки и бижута. През 2013 г. тя е работила по проекти с марки като Redken, Hogan, Dior, Louis Vuitton, Valextra, Lovers and Friends, Nike, Philips, Tiffany&Co и Guess.

Блогът й се посещава от любители на модата от целия свят, а по последни данни “The Blonde Salad” прави по 12 милиона импресии месечно. Ферани дори вече има свой екип от 10 човека, които й помагат в работата по проекта. Блондинката споделя, че се стреми да поства всеки ден, но тъй като това е личният й блог никой не може да го прави вместо нея. Затова винаги си отделя време за да напише нещо свое, обикновено много рано сутрин или късно вечер.


Ферани планира да живее през по-голямата част от времето в новата си къща в Лос Анджелис, защото иска да разрасне проекта си и на американския пазар. Киара вече е менажирана и от щатската агенция Next Models. Блогърката споделя, че е късметлийка да може да вземе най-доброто от двата свята и да работи както с американски, така и с европейски марки. Тя признава, че това прави всичко по-интересно както за нея, така и за нейните почитатели.

Ето и няколко любопитни факти за Киара:

- не може да се гримира сама
- хладилникът й винаги е празен
- мрази дъжда, а още повече мрази да се снима в дъждовно време
- любимият й филм е „Форест Гъмп“
- обожава да изпробва различни прически, но в крайна сметка фризурата й остава една и съща
- единственият танц, който може да танцува е Макарена
- когато ходи по улиците винаги си представя „саундтрака“, който би подхождал на ситуацията около нея
- когато бърза често се преоблича в колата по пътя за съответното събитие