Червените устни осветяват лицето ни и му придават повече шик и елегантност.

Червеното завзема не само модните подиуми, но и козметиката, за да запали студените зимни месеци.

Огненият цвят прави грима ни да изглежда съвършен, а лицето ни - свежо и младо.

Червеното придава завършеност и яркост на макиажа, а допълнителното му предимство е, че подхожда на всяка жена без значение от нейната възраст, оттенъка на кожата й или стила й на обличане. Единственото условие е да подберем най-подходящия за нас нюанс.

Кой е нашият оттенък?

ако имаме матов тен

Подходящи са тъмноцикламените нюанси, които правят средиземноморския ни тип кожа да изглежда още по-красива, а същевременно възпрепятстват тя да придобие прекалено наситен цвят. Заедно с това освежават тена ни и заличават следите от умората.



ако кожата ни е много светла

Няма нюанс, който да не е подходящ, но при условие че е ярък. Рубинено, светло, блестящо... могат да се редуват непрекъснато върху устните ни в зависимост от нашето настроение.

Добре е да избягваме само цикламените оттенъци, които ще направят тена ни да изглежда посърнал.

ако нямаме хубави или снежнобели зъби

Трябва да заложим на нюанси, които се доближават до черешовото. Едновременно ненатрапчиви, но даващи красив оттенък на устните, този тип червила оптично прикриват несъвършенствата на зъбите ни. Обратно - оранжевеещите или лилавеещи нюанси ги карат да изпъкват още повече.

Правилното нанасяне

То се постига с малка четка, която се потапя в червилото, след което се нанася на фин слой по устните. Жестът се повтаря до постигане на желания резултат. Преди него обаче трябва да сме наясно, че не сме ли се погрижили за кожата на устните си, и най-добрият продукт няма да постигне оптимален ефект.

Ето защо първата стъпка е да използваме балсами за устни, които да осигуряват допълнително свежест и гладкост на най-предизвика-телно-съблазнителната част от лицето ни.