Актрисата Росарио Доусън, известна с ролята си във филма "Градът на греха", наскоро стана майка, като осинови 12-годишно момиче през октомври, пише вестник "Ню Йорк Поуст".

35-годишната актриса от години обмисляла да осинови дете и чак сега се решила на тази важна крачка, макар че няма човек до себе си.

"Идеята от дълго време се върти в главата ми. Напоследък обаче започнах да се замислям по-сериозно", каза тя през 2008 г.

Росарио разкри, че иска да има дете възможно най-скоро, за да го запознае с роднините си.

"Майка ми и баба ми са необикновени жени, но остаряват. Сетих се, че един ден може да се случи да разказвам на децата си за баба им, че е трябвало да я познават като човек", каза тя.

Брюнетката призна наскоро, че макар да се възхищава на майка си, не иска да върви по нейните стъпки като стане майка в ранна възраст.

"Аз бях странна тийнейджърка. На бала си отидох без кавалер. Бях девствена докато не навърших 20 г. Майка ми сама отгледа 5 деца. Не исках да бъда палава тийнейджърка и да продължа по нейния път – да забременея на млади години. Исках да имам повече възможности", сподели Росарио Доусън.

Източник: БГНЕС