Автор
Woman.bg

Романтична и драматична история за силата на любовта

В месеца, посветен на жените – март, издателство „Ентусиаст“ зарадва нежната половина от читателската аудитория с романа „Всичко красиво започна после“ от Саймън ван Буй.

Тази книга ще докосне и мъжките сърца – много мъже ще припознаят себе си в главните герои. „Всичко красиво започна после“ е за всички, които са познали силата на любовта – това е трогателна история за това как да я откриеш в живота си, както и за това как да живееш с нейната загуба. „Лайбръри Джърнъл“ определя писателския талант на Саймън ван Буй като съвкупност от този на Франсис Скот Фицджералд и Маргьорит Дюрас, а „Ню Йорк Таймс“ препоръчва книгата като „роман, който всеки трябва да прочете“. Саймън ван Буй е носител на международната награда за къс разказ „Франк О`Конър“. Книгите му са преведени на повече от петнайсет езика. „Всичко красиво започна после“ е дебютният му роман.

„Всичко красиво започна после“ е романтичен разказ за трима млади – Ребека, Хенри и Джордж, които се опитват да намерят себе си и да подредят живота си в един древен град, където са подложени на изпитанията на съдбата. Действието на романа се развива в Атина – с нейните уютни кафенета, музеи, дворове, внушителни старинни сгради с балкони, надвесени над улиците. Младата френска художничка Ребека търси уединение тук, за да рисува и, както се надява, да направи изложба. Тя среща Джордж – американец, специалист по древни езици, който се влюбва в нея. Тогава Ребека се запознава и с Хенри – харизматичен англичанин, археолог, с който започва любовна връзка. И тримата в този любовен триъгълник са преживели нещастно детство. Докато работят заедно на археологически разкопки, те задълбават взаимно в чувствата и историите си, страхувайки се да не разрушат обичта, която започват да изпитват един към друг.

Тяхната Атина е безкрайно поетична и красива – вечно присъстващият четвърти участник по време на техните екскурзии и свидетел на преживявания им. Светът за тези млади хора не е просто място, където е нужно да се борят, за да оцелеят, а среда, в която те се носят безметежно и която изследват. Конфликтите в техния живот винаги идват отвътре, а не отвън. Предизвикателствата на живота преобръщат съдбата им, а тъгата и откровената им емоционалност са изключително въздействащи. „Всичко красиво започна после“ едновременно създава и удовлетворява страстта на читателите по пътешествията. Убедителната проза на Ван Буй ще ви пренесе през морета и океани, ще ви заведе на археологически разкопки, на летища и в хотели по всички краища на света, а романтичната приказка, която е в центъра на книгата, остава ярка и жива, дълго след като историята е приключила“, пише за книгата „Пъблишърс уикли“.

„Драматична и поетична история за безсмъртната природа на любовта и за жестоката красота, която понякога се крие в човешката съдба. Роман, който всеки трябва да прочете!“
Ню Йорк Таймс

„Ако Франсис Скот Фицджералд и Маргьорит Дюрас имаха син, то това би бил Саймън ван Буй! Един наистина специален писател, който със своя абстрактен език създава такива емоционално наситени и оригинални образи, че дъхът ти буквално спира.“
Лайбръри Джърнъл

„Всичко красиво започна после“ едновременно създава и удовлетворява страстта на читателите по пътешествията. Убедителната проза на Ван Буй ще ви пренесе през морета и океани, ще ви заведе на археологически разкопки, на летища и в хотели по всички краища на света, а романтичната приказка, която е в центъра на книгата, остава ярка и жива, дълго след като историята е приключила.“
Пъблишърс Уикли


За автора:

Саймън ван Буй е израснал в Уелс. Автор е на книгите „The Secret Lives of People in Love“ и „Love Begins in Winter“, с която печели международната награда за къс разказ „Франк О`Конър“.

Редактор е на няколко философски книги, а негови есета са публикувани в „Ню Йорк Таймс“, „Дейли Телеграф“ и „Гардиън“. Живее в Ню Йорк, където преподава в Университета по визуални изкуства. Негови творби са преведени на повече от петнайсет езика.

През 2013 г. той основава организацията „Писатели за децата“, чиято основна цел е да помага на младите хора да изграждат увереност в себе си и в своя талант.

Книга: „„Всичко красиво започна после“ ”
Автор: Саймън ван Буй
Издателство: Ентусиаст