Пролетта е чудесен сезон, изпълнен с романтично настроение, нови открития и весели празници.

Всички искаме да изкараме Великден по-специално, заедно с любимите си хора. Ако сте влюбени, сигурно искате да изкарате празника с половинката си в романтична атмосфера. Ще ви дадем няколко идеи как да го направите оригинално и с вкус.

1. Великден е олицетворение на хармонията и чистотата. Природата се събужда от зимния си сън, а с нея и романтичните чувства и настроения. Затова е важно на този светъл празник да създадете атмосфера на любов и взаимно разбиране. Постарайте се да прекарате Великден с любимия си, изпълвайки часовете ви заедно с радост, веселие и нежност. Украсете заедно дома си и празничната трапеза, изберете развлечения, които да допадат и на двама ви.

2. Декорирайте дома или стаята си с оригинални великденски украшения, превърнете жилището си в истинска пролетна градина. За целта можете да ползвате върбови клонки, пролетни цветя, разноцветни хартиени гирлянди (на които да напишете добри пожелания), ръчно изработени играчки – всичко, което ще ви създаде празнично и пролетно настроение.

3. Можете да наредите великденската трапеза по-оригинално. Боядисайте яйцата в нежни цветове и ги украсете в романтичен стил. Можете да напишете на тях любовни послания или да им сложите ваденки във вид на гълъби, сърца и ангелчета. Украсете козунаците с нежен крем, глазура или цветни захарни пръчици в определена форма – например сърце.

Четете още: Идеи за великденска украса за дома

4. Измислете развлечения и игри за празника. Поиграйте на „тайна или желание“ - това ще ви помогне да се опознаете по-добре с партньора. Можете да направите за играта малка площадка от картон или балатум, на която да подредите бележки с тайни или желания. Редувайте се да търкулнете великденско яйце по тази „писта“. Тайната или желанието, което яйцето докосне, ще излезе наяве.

5. Ако случите на хубаво време на Великден и искате да се уедините с любимия, направете си излет сред природата или просто се разходете из града. Посетете необичайни места, където се провеждат празнични програми. Великден е пролетен празник, а пролетта е сезонът на романтиката и любовта. Затова изпълнете деня с нежност и пролетно настроение.

6. Направете приятна и оригинална изненада на любимия си човек. Може да оцветите за него сувенирно великденско яйце или да направите сами подарък, който да олицетворява пролетта и романтичното настроение.

Четете още: 10 прости и оригинални начина да украсите великденските яйца