Рекламният клип на вината от серия „Ауреос” е заснет при разкопките на римския легионен лагер Нове, намиращ се на 3 км източно от днешен Свищов. Нове е основан около 45 г. след н. е. на брега на река Дунав, граничната територия на някогашната Римска империя.

Римляните са допринесли много за развитието на винената култура не само в района, но и в цяла Европа. Виното е било важна част от живота в Нове. За това свидетелстват множество находки като изображения на Бакхус, съдове за вино и каменни релефи.

20 века по-късно, Винарна Свищов се счита за продължител на древната традиция, и създава с много страст вина, които носят специфичния характер на лозята на южни склонове до голямата река.

Вдъхновени от историята и продължаващата и днес традиция в правенето на вино, екипът на Винарна Свищов създаде вината Ауреос. Серията носи името на древната римска монета, която е била в обръщение няколко века, и с нея са се изплащали заплатите на римските легионери.

Идеята за сюжета на рекламният клип “Ауреос“ е на известния български режисьор Андрей Слабаков, който е режисьор и продуцент на клипа.

Автентичната историческа обстановка пресъздадоха „римляните“ от групата за антични възстановки LEGIO I към „Съвет по туризъм“ – гр.Свищов.

Главно действащо лице е актьорът Владимир Пенев, който влезе в ролята на археолог - тип „Индиана Джоунс“.

Организацията по подготовката и заснемането на клипа отне повече от седмица, и завърши с парти в римски стил, с изпеченото агне от клипа и много бутилки “Ауреос“...