Автор
Woman.bg

Рийз Уидърспун заведе дъщеря си в бежански лагер

Актрисата Рийз Уидърспун заведе дъщеря си Ейва в бежанския лагер Какума в Кения, след края на снимките на новия й филм A Good Lie.

Актрисата е трябвало да получи специално разрешение, за да заведе дъщеря си в лагера, но тя е щастлива, защото по този начин Ейва е разбрала каква щастливка е, че не живее във военна зона.

Рийз Уидърспун с дъщеря си Ейва


Ейва Филип с малкото си братче

"В края на снимките отидохме до бежанския лагер Какума. Макар че аз не съм снимала там, не бях готова да се върна у дома, без да посетя лагера. Исках да видя как живеят хората там, заведох и дъщеря си. Радвам се, че й позволиха да посети лагера, защото тя все още е малка за такива дейности. След посещението ни тя мълча цял ден, проговори за лагера чак след няколко дни", разказва Уидърспун за списание Wenn. "Завинаги запомнихме гледката как жени раждат на метални маси, бебета седят на бетонни плочи и спят с още седем техни братчета и сестричета. Беше много емоционално да видим как 250 000 разселени души спят върху бетона, чуват се 12 езика и се изповядват 7 религии, а в същото време почти няма храна и здравни грижи", продължава актрисата.

Рийз Уидърспун със семейството си

"Беше много хубаво да видя радостта на тези хора, решени да дадат на децата си по-добро бъдеще. Техният дух е невероятен. Посрещат те с усмивка, смеят се и те прегръщат. Това са хора, които са били лидери в своите общности. Те са лекари, учители, които са разселени", казва Рийз Уидърспун.