Мерилин Монро е известна с много неща, но едно от тях безспорно се превръща в еталон за женственост – съблазнителни извивки пищна в съчетание с тънки крайници.

Колкото и странно да изглежда, Монро е полагала не малко усилия и грижа за тялото си.

Точно преди да се появи хитовият филм „Господата предпочитат блондинки“ фотографът Филип Халсман снима актрисата за сп. LIFE, запечатвайки някои от нейните ежедневни навици.

Четете още: Стилът на Мерилин Монро вдъхновява пролетта

Четете още: Идеи за стайлинг с ретро панталони тип Capri

Ето някои от рядко вижданите фотографии на Мерилин, на които се вижда част от спортния ѝ режим, включващ вдигане на леки тежести.

Месеци след фотсесията Филип Халсман прави няколко коментара относно работата си със сексимвола и описва скромния ѝ апартамент в Лос Анджелис като „пространство, целящо самоусъвършенстване“.

„Видях множество книги, сред които не очаквах да са творби на Достоевски, Фройд, „History of Fabian Socialism“ и пр. На пода пък лежаха два дъмбела“, казва още Халсман.

Режимът на Мерилин Монро в детайли се появява през 1952 година в интервю в списание „Pageant“.

„Честно казано, никога не съм възприемала фигурата си като нещо изключително. До скоро дори не се замислях толкова за нея“, признава самата Монро.

„Моята най-голяма грижа бе да се добера до храна. Сега постоянно се притеснявам дали не ям твърде много. И никога не съм се занимавала с упражнения.“

В интервюто си актрисата разкрива, че всяка сутрин за по 10 минути прави упражнения за оформяне на зоната около гърдите, като за целта използва леки тежести. „Аз не си броя ритмично упражненията. Не бих могла да ги понеса, ако трябваше да спазвам определено темпо и продължителност.“

Що се отнася до диетата ѝ много съвременници я определяли като „абсолютно чудата“. За закуска Мерилин изпивала чаша топло мляко с две сурови яйца, разбити вътре и всичко това гарнирано с хапче мултивитамин - „Не вярвам, че който и да е било лекар би препоръчал по-хранителна закуска за едно работещо момиче, което винаги бърза за някъде.“

Четете още: Красиви дами с нормални мерки!

Актрисата пропуска обяда, но твърди, че вечерята ѝ е винаги една и съща – някакъв източник на протеин (телешка пържола или дроб) със сурови моркови. „Вероятно съм наполовина заек, никога не ми омръзват морковите“, казва Мерилин.

Онова, което никога не пропуска е десертът - „През последните месеци съм развила навика на връщане от вечерните ми актьорски часове да се отбивам в сладоледчийницата Wil Wright за един Hot fudge sundae.“