Миранда Кер определено е една успяла и красива жена с шеметна кариера на модел, собствена линия козметика с напълно органичен произход (KORA Organics), здраво семейство и двама любими мъже – Орландо и Флин.

Австралийката е сред малкото популярни лица, които са посветили огромна част от живота си на грижата за здравето. След като се дипломира като професионален консултант по здравословно хранене, тя представи своя режим за поддържане на красива фигура.

Начин на хранене

Според 30-годишната Миранда няма начин да започнеш деня си пълна с настроение и енергия, ако не закусиш. „Моят сутрешен шейк дава максимум енергия и виталност. Той е мощно смути, което наистина алкализира тялото, захранва го с витамини и минерали.“

Огромната чаша Сутрешен шейк се радва на вниманието на модела едва след задължителната чаша топла вода с лимон, която „разбужда храносмилането, прочиства тялото и поддържа имунната система“, обяснява Миранда.

Рецепта за Сутрешен шейк

1 ч.ч. Кокосова вода
1 ч.ч. Студено пресовано кокосово мляко
1 с.л. Пудра от акаи
1 с.л. Годжи бери
1 с.л. Спирулина
1 с.л. Сурово какао
1 с.л. Мака
1 с.л. Чиа семена
1 ½ с.л. Оризов протеин

Всичко се смесва в блендер и е готово за директна консумация.

През останалата част от деня Миранда се храни с плодове, зеленчуци и риба. Тя признава, че когато е възможно се снабдява с домашно отгледани продукти (каквито вече могат да се намерят и у нас благодарение на малките био ферми, които правят доставки и до дома).

Един примерен обяд на Миранда Кер представлява голяма салата с бейби спанак, авокадо, краставица, малко бадеми и макадамия, запечено козе сирене, подправена със зехтин и оцет, пюре от сладък картоф и запечена риба.

Напитката, която утолява жаждата ѝ е вода!

Упражненията

Миранда Кер посещава тренировъчна зала 5 пъти в седмицата, където тренира по час и половина. Режимът включва смесена програма от йога, балет, кардио, бягане и бокс. И клекове за стегнато дупе!